Iisraeli meedia: Lieberman astus tagasi, et naasta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avigdor Lieberman.
Avigdor Lieberman. Foto: SCANPIX

Korruptsioonis süüdistatuna ameti maha pannud Iisraeli välisminister Avigdor Lieberman loodab ruttu valitsusse naasta, ütles juudiriigi meedia täna.

Lieberman teatas tagasiastumisest üleeile, päev varem oli kohus esitanud marurahvuslaste liidrile süüdistuse pettuses ja usalduse kuritarvitamises.

Oma parlamendikohast ta aga ei loobunud ja kavatseb ilmsel endiselt kandideerida 22. jaanuari erakorralistel valimistel. See sillutaks Liebermanile taas tee valitsusse, kui ta vaid süüasja kiiresti lahendatud saab.

«Ta taotleb kiiret ja lihtsat kokkuleppemenetlust, mis ei maksaks talle peaaegu midagi ja tooks ta mõne kuu pärast tagasi valitsusse, kus tal oleks valida mis tahes portfell, mida ta igatseb - kaitse-, välis- või rahandusministri oma,» kirjutas vasakpoolse kallakuga ajaleht Haaretz.

Lehe sõnul on Liebermani ainus mure vältida süüdimõistmist «alatus käitumises» ja vangistust, sest see takistaks teda parlamenti naasmast.

«Lieberman ei muretse süüdimõistmise enese, vaid sellega siduda võidava alatu käitumise liigi ja tõsiduse pärast,» kirjutas Haaretz juhtkirjas.

Iisraeli seaduste järgi peab kuriteos süüdimõistetud inimene, kui sellega kaasneb süüdistus «alatus käitumises», aga ka vangimõistmise korral ootama seitse aastat, enne kui võib naasta parlamenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles