Leedu peaministri sõnul sunnib kriis loobuma populismist

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius Foto: Peeter Langovits

Rasked olud sunnivad võime hülgama majanduspoliitilise populismi, tõi Leedu peaminister Andrius Kubilius välja kriisi positiivse külje intervjuus raadiojaamale Ziniu Radijas.

Leedu peaminister võttis kokku tänavuse esimese kvartali tähtsaimad muudatused majanduses ning nentis, et pole põhjust olla uhke tulemuste ja perspektiivide üle. Samas on Kubiliuse hinnangul tähtsaim vaadata probleeme sellistena nagu nad on ning langetada adekvaatseid otsuseid nende lahendamiseks.

«Majanduslik allakäik Leedus on tõepoolest üsna tõsine, kuigi ei erine just märkimisväärselt olukorrast naabermaades Lätis ja Eestis,» vahendas Kubiliuse sõnu raadiojaamale uudisteagentuur ELTA. «Me võime end lohutada asjaoluga, et kui Leedu majandusele ennustatakse kümneprotsendilist kukkumist, siis selline võimas majandus nagu Saksa oma langeb ennustuste järgi kuus-seitse protsenti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles