Plahvatused raputasid Iraaki, Afganistani ja Pakistani

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iraagis, Pakistanis ja Afganistanis leidis täna aset mitmeid plahvatusi, kus hukkus kümneid inimesi.

Plahvatusteseeria Iraagis, mis oli suunatud tsiviilisikute ja sõdurite vastu, nõudis kokku 25 inimelu, vahendas CNN. Tegemist oli veriseima päevaga pärast 29. novembrit, mil hukkus 50 inimest.

Eile oli vägivald Iraagis nõudnud 19 elu, lisa sai viga 77 inimest.

Iraagis tähistatakse homme USA vägede riigist lahkumise esimest aastapäeva. Ligikaudu üheksa aastat kestnud sõda nõudis kümnete tuhandete iraaklaste ja tuhandete ameeriklaste elusid ning läks maksma sadu miljardeid dollareid.

Loode-Pakistanis Jamrudi linna Fauji turu juures bussipeatuses lõhkes autopomm. Õnnetuses hukkus 17 inimest, kelle seas on nii naisi kui lapsi. Ka põles intsidendi ajal maha ligi 20 autot.

Kahe luureametniku sõnul oli lõhkeaine sõiduautos Suzuki Alto.

Afganistanis Kabulis leidis plahvatust aset alal, mis kuulub sõjaväge tarvikutega varustavale firmale. Hukkus üks ja lisaks sai viga 15 inimest, vahendas AFP.

Praegu pole selge, mis plahvatuse täpselt põhjustas.

Lisaks juhtus Afganistanis traagiline õnnetus, kus vana maamiini lõhkemise tõttu hukkus kümme 9-13aastast tüdrukut, kes olid läinud küttepuid korjama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles