Băsescu tegi Pontale ülesanne moodustada valitsus

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rumeenia peaminister Victor Ponta
Rumeenia peaminister Victor Ponta Foto: SCANPIX

Rumeenia president Traian Băsescu nimetas uueks peaministri kandidaadiks oma rivaali Victor Ponta, kelle juhitav vasaktsentristlik Sotsiaalliberaalne Liit (USL) võidutses 9. detsembri parlamendivalimistel.

40-aastane Ponta oli ainus, kelle erakonnad peaministrikandidaadiks esitasid, vahendas Reuters presidendi kantselei teadet.

See teade leevendas veidi muret, mis oli tekkinud Rumeenia poliitilise stabiilsuse üle. Samas pole Băsescul ja Pontal mugav koos töötada ja nii on nende partnerluse kestvus küsitav, vahendas AP.

Traian Băsescu ähvardas enne valimisi, et ei kavatse teha Pontale ettepanekut valitsuse moodustamiseks. President on nimetanud Pontat «seaks» ja «paadunud valetajaks».

Pontal on uue valitsuse moodustamiseks kümme päeva. Kui see aga venib, siis võib sattuda ohtu Rumeenia lepe Rahvusvahelise Valuutafondiga (IMF). Rumeenia praegune abipakett lõpeb järgmise aasta alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles