Naistudeng sattus New Delhi bussis julma grupivägistamise ohvriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitmete naisõigusorganisatsioonide liikmed ülemöödunud kuul Indias Rohtakis naistevastase vägivalla vastu protestimas. Rohtak asub New Delhist 60 km läänes.
Mitmete naisõigusorganisatsioonide liikmed ülemöödunud kuul Indias Rohtakis naistevastase vägivalla vastu protestimas. Rohtak asub New Delhist 60 km läänes. Foto: SCANPIX

India võimud otsisid täna jätkuvalt taga kahtlusaluseid, kes ründasid eile öösel bussis 23-aastast naisüliõpilast, vägistasid ta ning viskasid liikuvast sõidukist maha.

Naine läks koos meessoost sõbraga eile öösel bussi peale, kus teda ründas ja vägistas grupiviisiliselt vähemalt neli meest, vahendas uudisteagentuur AFP politsei sõnu.

Naisega kaasas olnud meest peksid ründajad raudlattidega, seejärel vägistasid aga kordamööda oma ohvrit. Siis visati paar liikuvast sõidukist maha, naine sai selle käigus tõsiselt vigastada.

Mõne meediaväljaande teatel osales rünnakus ka bussifirma töötajaid.

«Praeguseks on selgunud, et rünnakus osales kindlasti neli meest,» sõnas kohalik politseiülem Chhaya Sharma politseinikele. Ka on eksperdid ohvritelt saadud info põhjal joonistanud ründajatest pildid.

Sharma sõnul viibib naisohver haiglas intensiivraviosakonnas, samas haiglas on ravil ka meesohver.

Rünnak tõi taas avalikkuse tähelepanu alla naiste julgeoleku New Delhis, kus registreeriti möödunud aastal 568 vägistamist. India finantspealinnas registreeriti mullu võrdluseks 218 vägistamist.

«Tegemist on šokeeriva juhtumiga. Ma loodan, et süüdlasi karistatakse selle elajaliku kuritöö eest,» sõnas Delhi osariigivalitsuse naiste- ja lasteasjade minister Kiran Walia.

Ametlike allikate kohaselt on vägistamisjuhtumis Indias perioodil 1990-2008 kahekordistunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles