Lagarde lubab Argentina IMF-ist välja heita

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IMFi juht Christine Lagarde
IMFi juht Christine Lagarde Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) tegevjuht Christine Lagarde ähvardas esmaspäeval, et kuna Argentina on oma andmeid pikka aega võltsinud, siis tuleb kaaluda selle riigi IMF-ist väljaheitmist, kirjutab Dagens Industri.

Juba sügisel oli Lagarde väitnud, et Argentina on juba viis aastat näidanud oma majandusolukorda tegelikust paremana, ja Argentina valitsusele tuleks selle eest näidata «kollast kaarti».

Selle peale oli Argentina president Christina Fernandez de Kirchner uhkelt vastanud, et Argentina ei ole mõni jalgpallimeeskond, kellele kollast kaarti näidatatakse, vaid suveräänne riik, mis ei lase end ähvardada. President keeldus riigi inflatsiooni- ja majandusstatistikat revideerimast, mida nõudis IMF.

Esmaspäeval esitas Lagarde IMF-i nõukogule aruande Argentina kohta. Selle arutamine võib kesta kuid ja lõppeda «punase kaardiga» ehk Argentina väljaheitmisega.

Ametlik Argentina statistika näitab aastainflatsiooniks 10 protsenti, kuid tegelikult on see 25 protsenti. Ekspertide hinnangul on andmete moonutamine kestnud aastaid ja on tänavu üksnes halvenenud.

Kui Argentina peaks IMF-ist välja heidetama, siis kaotab ta tõenäoliselt koha ka mõjukas G20 riikide rühmas. Ühtlasi kahandab see riigi välisinvesteeringuid ja suurendab laenukulusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles