Rahvaloendus: Suurbritannia rahvaarv ulatub 63,2 miljonini

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia kaart
Suurbritannia kaart Foto: SCANPIX

Suurbritannia rahvastik on tõusnud ligi 63,2 miljoni inimeseni, teatasid riigis mullu rahvaloendust korraldanud ametnikud eile.

Šotimaa avaldas 2011. aastal läbi viidud rahvaloenduse tulemused, mille järel muutus Suurbritannia elanikkonna üldarvu avaldamine võimalikuks. Šotimaal elas eelmise aasta seisuga 5,295 miljonit inimest, mis viie protsendi võrra suurem arv kui kümne aasta eest.

Rahvaloenduse andmeil kasvas Šotimaal üle 65 aasta vanuste inimeste osakaal 11 protsenti ning 5-14 aasta vanuste laste osatähtsus omakorda 11 protsendi võrra langes.

Sajandi lõikes on Šotimaa rahvaarv võrreldes 1911. aastaga poole miljoni inimese võrra kasvanud.
«Rahvaloenduse tulemused kinnitavad Šotimaa rahvaarvu kasvu tendentsi,» ütles rahvaloenduse ametnik Audrey Robertson.

«Praegune rahvaarv on Šotimaa kõigi aegade suurim, tulemus on tingitud sellest, et sünnid on viimase kümne aasta jooksul ületanud surmasid ning lahkunutest enam on neid, kes on piirkonda elama tulnud,» lisas Robertson.

Eelmisel nädalal avaldatud rahvaloenduse andmed Inglismaa ja Walesi kohta näitasid, et kahe Suurbritannia osa summaarne rahvaarv tõusis kümne aastaga 3,7 miljoni inimese võrra 56,1 miljonini peamiselt immigrantide sissevoolu tõttu.

Inglismaa rahvaarv on 53 miljonit, Walesis elab 3,1 miljonit inimest ning samuti Suurbritanniale kuuluval Põhja-Iirimaal 1,8 miljonit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles