Patrušev välistas revolutsiooni Venemaal

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julgeolekunõukogu sekretär Nikolai Patrušev
Julgeolekunõukogu sekretär Nikolai Patrušev Foto: SCANPIX

Venemaa julgeolekunõukogu sekretär Nikolai Patrušev välistas revolutsiooni võimaluse.

«Venemaal puudub täna eeldus võimalikuks nn värviliseks revolutsiooniks ja eksisteerib veendumus, et me ei lase sarnasel stsenaariumil riigis realiseeruda,» ütles ta intervjuus ajalehele Komsomolskaja Pravda.

Ta mainis abinõusid, mis on «stabiilsuse tagamiseks» ette võetud. «Seadusandlusesse on viidud sisse vajalikud täiendused. Peatatud on mitmete välismaiste valitsusväliste organisatsioonide tegevus, mõningaid neist finantseeriti näiteks USA riigidepartemangust,» rääkis ta.

Ilmselt käib jutt trahvide mitmekordsest tõstmisest kooskõlastamata rahvakogunemiste korraldamise eest ja USA rahvusvahelisest arenguagentuurist (USAID), vahendas lenta.ru.

Patrušev ütles 9. detsembril Vladimir Putini kohtumisel usaldusisikutega, et «oranži» revolutsiooni oht Venemaal säilib. «Oranži revolutsiooni oht oli aktuaalne minevikus, see on päevakohane nüüd ja jääb aktuaalseks ka tulevikus.»

Vene föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) asedirektor Sergei Smirnov on eitanud «värvilise revolutsiooni» võimalust. Selle aasta septembris ütles ta, et Venemaal puudub pinnas sündmuste niisuguseks arenguks.

«Ikkagi piisavalt tugev võim, piisavalt professionaalsed eriteenistused ja korrakaitsejõud, mille tegutsemine annab võimaluse saada usaldusväärset teavet oletatavatest konfliktidest juba varases staadiumis,» rõhutas Smirnov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles