Venemaal on pakane nõudnud 29 inimelu

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa tervishoiuministeeriumi andmetel on tänavuste käredate talveilmade tõttu hukkunud 29 inimest.

Enim surmajuhtumeid on registreeritud Tšeljabinski oblastis, kus alajahtumise tõttu on surnud 20 inimest, vahendas RIA Novosti. Täna öösel oli seal õhutemperatuur -32 kraadi ja päevane -22 kraadi Celsiuse järgi.

Kõige külmem on praegu aga Magadani oblastis ja Tšuktšimaal, kus on -50 kraadi. Kamtšatka poolsaare põhjaosas aga 40 külmakraadi.

Sel hooajal on Venemaal saanud külmakahjustusi 322 inimest, kellest 175 vajas haiglaravi. Enamik vahejuhtumitest leidis aset eelmisel ööpäeval.

Venemaa eriolukordade ministeeriumi teatel saab iga päeva tulekahjudes surma kuni 70 inimest. Kahjutuli läheb tavaliselt lahti, kui inimesed üritavad soojendada oma eluasemeid.

Iga päev registreeritakse kuni 800 tulekahju. Nende arvu olulist suurenemist võib oodata uusaastapidustuste ajal – 30. detsembrist 2. jaanuarini.

Külmad ilmad põhjustavad probleeme ka transpordis. Näiteks Mahhatškala lennuväli on lumekuhjade tõttu juba kolmandat päeva suletud, edasilendu ootab ligi 3000 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles