Pakistani loodeosa linna raputas suitsiidirünnak

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani suitsiidirünnak
Pakistani suitsiidirünnak Foto: Reuters

Pakistani loodeosas ründas enesetapupommitaja eile õhtul lõhkeainet täis sõidukiga politsei valveposti ja tappis ametnike sõnul kokku paarkümmend inimest.


Peshawarist veidi põhja poole jäävat Charsadda linna raputanud plahvatus purustas ka aknaid ja lõhkus elektriliine, jättes piirkonna pimedusse, vahendas AFP.

Politseinikud otsisid parajasti läbi üht teist kahtlast sõidukit, kui tuli üks väikekaubik ja lendas õhku, kirjeldas juhtunud kohalik ametnik.

Meedikute andmetel hukkus üheksa politseinikku ja kümme tsiviilisikut, neist viimane suri hiljem haiglas. Lisaks on seitse politseinikku saanud vigastada, kaks raskelt. Kõik nad viidi ravile Peshawari haiglatesse.

Sündmuspaigale jäänud vrakist leidsid uurijad videomaterjali kahest pealtnäha teismeealisest poisist pommivöödega. Üks neist tsiteeris koraani ja teine naeratas. Seni pole rünnaku eest ükski rühmitus vastutust võtnud ning pommitaja isikut ei teata.

Politsei vahistas siiski sündmuspaigalt ühe kahtlusaluse, kes on pärit naabruses asuvast Swati orust. Kahtlustatav kaotas rünnakus jala ning teda kuulatakse praegu üle.

Pakistani julgeolekujõud on riigi loodeosas sageli sihtmärgiks äärmuslastele, kes on vastu keskvalitsuse osalemisele USA juhitud terrorivastases sõjas ning nõuavad rangete islamiseaduste kehtestamist riigis

Islamabadis kahe aasta eest veriselt lõppenud mošeepiiramise järel puhkenud suurem vägivald on peamiselt koondunud just hõimupiirkondadesse, kus varjavad end ka Afganistanist põgenenud Talibani sissid.

Pakistani keskvalitsus juba läinud islamisissidega kompromissile Charsadda kõrval asuvas Malakandi piirkonnas, kus ülestõusu lõpetamiseks kehtestatigi juba šariaad. Malakandi osaks on ka varem turismimekana tuntud Swati org.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles