Turkish Airlinesi poolt kõlbmatuks tunnistatud seriaali hakkab näitama Emirates

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen seriaalist.
Stseen seriaalist. Foto: www.muhtesemyuzyil.tv

Peaminister Recep Tayyip Erdoğani kriitika järel Türgi rahvusliku lennufirma Turkish Airlines poolt pardameelelahutuse programmist kõrvale heidetud seriaal «Suurepärane sajand» («Muhteşem Yüzyıl») hakkab nüüd jooksma Araabia Ühendemiraatide lennufirma pardal.


Ajalehe Hürriyet andmeil ostis Emirates pärast Turkish Airlinesi otsust oma pardaprogrammi tarbeks seriaali esimesed 12 osa. «Suurepärasest sajandist» saab esimene Türgi teletoode araablaste lennufirma programmis.

Erdoğan arvustas oma kodumaa teletoodangu hitti hiljuti väga teravalt. Pärast seda otsustaski Turkish Airlines, et pardaajakirjades juba reklaamitud seriaali siiski nende lennukeil ei näidata.

Nii Türgis kui ka mitmes teises riigis menukas «Suurepärane sajand» jutustab Ottomani valitseja Süleymani ja tema armastatu Hürrem Sultani elust. Seriaal keskendub Süleymani ja teiste valitsejapalee elanike isiklikule elule ning kriitikute väitel alavääristab see Türgi ajalugu.

Kui kodumaal on sel seriaalil viimasel ajal tekkinud probleeme, siis näiteks Bosnias «Suurepärast sajandit» näitav telekanal korraldas just sadu osalejaid meelitanud konkursi, mille eesmärk on leida kõige rohkem peategelasi meenutavaid inimesi. Süleymani ja Hürrem Sultaniga kõige sarnasemad bosnialased pääsevad konkursi võitjatena aastavahetuseks Istanbuli ning saavad ka kohtuda seriaali peategelastega.

Istanbuli Atatürgi lennuväljal baseeruv Turkish Airlines lendab 204 lennuväljale üle maailma, nende seas ka sellistestesse kohtadesse nagu Muqdisho, Kabul või Bagdad. Eestisse Turkish Airlines ei lenda, küll aga Helsingisse, Riiga ja tulevast suvest ka Vilniusse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles