Hiinlanna surm vallandas Venemaal rongis sarsipaanika

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiinlanna surm läbi Venemaa sõitnud reisirongis vallandas sarsipaanika, mis osutus siiski asjatuks.


Blagoveštšenskist Moskvasse liikunud rongis suri ööl vastu eilset hiinlanna, kes oli juba Tšitaas rongile peale tulles olnud väga nõrk. Temaga samas vagunis olnud inimeste meelest viitasid haigussümptomid Aasias kardetud surmatõvele sars.

Surnukeha tõsteti eile hommikul Zujevka jaamas rongi pealt maha. Vagun, milles hiinlanna hinge heitis, haagiti ülejäänud koosseisu küljest lahti ja saadeti karantiini. Vagun desinfitseeriti.

Kõik selles vagunis olnud inimesed - 51 Hiina kodanikku ja kaks venelasest vagunisaatjat - toimetati Kirovi linna nakkushaiguste haiglasse.

Hiljem haagiti Šarja jaamas lahti veel kaks vagunit, kus oli kokku 104 reisijat ja neli vagunisaatjat. Need vagunid suunati tupikteele. Inimesed läbisid sanitaar- ja tervisekontrolli ning kuna haigusnähtusid ei avastatud, lasti neil reisi jätkata.

Surmajuhtumi tõttu peatati rongi ühtekokku neli korda, kuid neljapäeva hommikul jõudis see mõnetunnise hilinemisega lõpuks Moskvasse.

Ühelgi rongis olnud inimesel ei ole seni mingeid kopsupõletiku ega sarsi nähtusid ilmnenud.

Lahkamisel selgus, et hiinlanna surma põhjusteks polnud siiski mitte sars, vaid äge respiratoorne viirusinfektsioon, kopsuturse ja peaajuturse, teatas Vene peaprokuratuuri juurdluskomitee täna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles