Amnesty International: Kreeka ei suuda tagada immigrantidele turvalisust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Immigrantide protest Kreekas
Immigrantide protest Kreekas Foto: SCANPIX

Inimõigusorganisatsiooni Amnesty International andmetel ei suuda Kreeka tagada immigrantide  inimõigusi ja turvalisust.

Tegemist olevat juba humanitaarkriisiga, edastab AFP.

Aastas saabuvad Kreekasse kümned tuhanded illegaalsed immigrandid Lähis-Idast, Aasiast ja Aafrikast, kes ületavad Kreeka ja Türgi piiri pääsemaks Euroopa Liitu.

Amnesty Internationali esindaja Frank Johanssoni sõnul ei suuda Kreeka tagada sisserännanute põhivajadusi nagu korralik majutamine ja julgeolek.

Johansson lisas, et olukorra muudab halvemaks seni kestev majandus- ja finantskriis, mis on kasvatanud viha välismaalaste suhtes.

Kuigi olukord Kreekas on raske, ei saa inimõigusorganisatsiooni sõnul selgitada seda piirangutega, millega immigrandid Kreekasse saabudes silmitsi seisavad.

Amnesty Internationali andmetel jätkavad Kreeka võimud regulaarselt immigrantide arreteerimisi, mis on vastuolus rahvusvaheliste konventsioonidega.

Johanssoni sõnul peaks Kreeka tagama, et arreteerimine oleks viimane valik ning laste eraldamine vanematest lõpetataks.

Kreekas on viimasel ajal lisandunud ka sisserändajate vastu suunatud rassistlikud rünnakud. Alates selle aasta suvest tuleb neid ette iga päev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles