Valge Maja asub relvavägivalda välja juurima

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama
Barack Obama Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama nimetas selle nädala kolmapäeval asepresident Joe Bideni juhtima töörühma, mille eesmärgiks on USAs juurida välja relvavägivald.

Obama sõnul asutakse konkreetsete tegude juurde juba järgmise aasta jaanuaris, edastab Reuters.

Möödunud nädalal lasi 20-aastane Adam Lanza Connecticuti osariigis Newtownis asuvas Sandy Hooki algkoolis maha 20 last. Lisaks hukkus sitse täiskasvanut ning tulistaja ise.

Selle tulistamise puhul oli tegemist juba neljanda massimõrvaga USAs sel aastal.

Obama teatas, et pooldab kodanike relva omamise õigust, kuid see peab olema rangelt reguleeritud ja piiratud.

Bideni juhitud töörühma eesmärgiks on otsida võimalusi keelamaks poolautomaatrelvade müük tsiviilisikutele, kuid samas ka uurida psühholoogilise ravi teenuseid ning vägivalda popkultuuris.

Valge Maja esindaja Jay Carney sõnul toetab Obama eelnõud, mis keelaks eraisikutel relvamessidel relvade müügi.

Samuti võidakse muuta laskemoona kohta käivat seadusandlust.

USA põhiseaduses on punkt, mis lubab relvakandmist. Poliitikud ei ole soovinud võtta seisukohta eraisikute relvade omamise suhtes.  

Kuid pärast Connecticuti koolitulistamist sõnas Lääne-Virginia demokraadist senaator Joe Manchin, et ta pooldab isegi militaartarbeks mõeldud relvade kasutuspiiranguid.

Teisipäeval edastas oma seisukoha koolitulistamise suhtes ka USA relvaühing. Nende liikmed on valmis aitama igakülgselt, et sellised mõttetud elukaotused enam aset ei leiaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles