Kohus kärpis Hodorkovski ja Lebedevi karistusaega

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Hodorkovski
Mihhail Hodorkovski Foto: SCANPIX

Moskva linnakohus otsustas lühenda naftafirma Jukose endise juhi Mihhail Hodorkovski ja Menatepi eksjuhi Platon Lebedevi vanglakaristust 13 aastalt 11 aastani ning seega pääsevad nad vabaks 2014. aastal.

Mõlema kohtualuse advokaadid kaebavad otsuse edasi, vahendas RIA Novosti.

Kohus rahuldas osaliselt advokaatide kaebuse, kus paluti tühistada karistus ja viia see kooskõlla kehtiva seadusandlusega ehk vähendada karistusaega kriminaalkoodeksi majanduspeatükkide liberaalsemaks muutumise tõttu.

Hodorkovski advokaat Vadim Kljuvgant rääkis, et tema klient on oma karistusaja uute seaduste järgi juba ära istunud ja on tegelikult viibinud trellide taga isegi kauem.

«Meil on võimalus kaevata otsus edasi Vene ülemkohtusse ja seda me ka teeme,» ütles Kljuvgant.

Moskva Hamovniki kohus otsustas 2010. aastal mõista Lebedev ja Hodorkovski süüdi 200 miljoni tonni nafta varguses ja rahapesus ning karistada neid 14-aastase vangistusega koloonias. Moskva linnakohus vähendas karistusaega hiljem ühe aasta võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles