«Hollandi Noa» seadis maailmalõpu eel valmis päästepaadi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästepaat, mis peaks hollandlast maailmalõpust säästma.
Päästepaat, mis peaks hollandlast maailmalõpust säästma. Foto: SCANPIX

Hollandis valmistas üks kristlane hoolikalt ette 50 inimest mahutava päästepaadi, oodates maiade ennustatud «viimsepäeva».

«Maiad ei olnud hullud ja kui piibli ennustusi vaadata, siis hakkavad mäed nagu vaha sulama,» ütles Pieter Frank van der Meer neljapäeval vasakpoolsele päevalehele Volkskrant.

Kirglik kristlane Van der Meer ostis oranži kinnise päästepaadi 13 000 euro eest ning on sinna paigaldanud tualeti, kraanikausi, laste turvatooli ja toonud ka toiduvarud.

Norras ehitatud paadile on koha broneerinud umbes 35 inimest. Paat on praegu Van der Meeri aias Kesk-Hollandis Kootwijkerbroeki külas, merest umbes 20 kilomeetri kaugusel.

Reisijate seas on Van der Meeri lapsed ja lapselapsed, ütles ta Hollandi protestantide telesaates «De Vijfde Dag» («Viies päev»). Mõeldud on ka pere kahele koerale, kuid kitsed tuleb paraku saatuse hooleks jätta.

Van der Meeri sõnul põhjustab päikesesüsteemi planeetide joondumine 21. detsembril tohutu kosmilise energia vabanemise. Aktiveerunud päike põhjustab tohutu tsunami ehk teise veeuputuse. Samas võib tulla ka määratu maavärin, mistõttu on Van der Meer ostnud sõjaväedžiibi, millega saab turvalisse paika kihutada.

«Maailma lõpp on tõsine asi,» ütles Van der Meeri naine ajalehele Algemeen Dagblad. «Aga see, mis pärast tuleb, on hunnitu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles