Putin juhtis tähelepanu vene vähemuse diskrimineerimisele Baltimaades

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin täna Brüsselis toimunud pressikonverentsil.
Vene president Vladimir Putin täna Brüsselis toimunud pressikonverentsil. Foto: SCANPIX

Venemaa president kritiseeris täna Brüsselis toimunud ELi-Venemaa tippkohtumise järgsel pressikonverentsil taas venekeelsete elanike diskrimineerimist Baltimaades.

«Läbirääkimistel olid päevakorras ka humanitaarküsimused: meile tekitavad muret venekeelse elanikkonna õiguste räiged rikkumised mõnes ELi riigis, Baltimaades,» ütles Putin oma ametlikule kodulehele pandud üleskirjutuse kohaselt.

«Muret tekitab natside käsilaste heroiseerimine ja sääraste ilmingutega leppimine on minu arvates kaasaegses maailmas lubamatu,» lisas Putin.

Putin arvustas oma sõnavõtus teravalt ka ELi uusi energiaturu regulatsioone, mis rikkuvat Vene riikliku gaasimonopoli Gazpromi õigusi. Samuti väljendas ta nördimust tõsiasja üle, et kõnelused viisavabaduse üle pole vilja kandnud.

Euroopa Ülemkogu eesistuja Herman Van Rompuy ütles eelnevalt, et ELi liidrid juhtisid tänasel tippkohtumisel tähelepanu Venemaal viimastel kuudel aset leidnud inimõigusrikkumistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles