Kreeklased usaldavad valitsust, kuid ei usu tulevikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kreeklased usaldavad oma valitsust hoolimata uuest valusast kokkuhoiukavast, kuid on tuleviku suhtes erakordselt pessimistlikud, selgus täna kahes ajalehes avaldatud küsitlustulemustest.

Päevalehes Typos tis Kyriakis avaldatud tulemused näitas, et 45 protsenti kreeklastest usub, et praegune koalitsioonivalitsus suudab majanduskriisiga toime tulla. Peamist opositsiooniparteid Syrizat eelistaks 24 protsenti kreeklastest.

Uuringufirma Rass küsitlusest selgus ühtlasi, et 63 protsenti kreeklastest arvab, et riik peaks iga hinnaga eurotsooni jääma. Vastupidisel seisukohal oli 36 protsenti vastanuist.

Hoolimata hiljutistest ägedatest kasinusmeetmete vastastest meeleavaldustest toetab rahandusministrit Yannis Stournarast koguni 48 protsenti kreeklastest. Tema suhtes oli kriitiline 47 protsenti vastanuist.

Kuid kreeklased suhtuvad tulevikku peamiselt pessimistlikult, selgub ajalehe Ethnos tellitud Marci küsitlusest.

Üle 64 protsendi vastanuist usub, et 2013. aastal on riik praegusest hullemas seisus. Vaid 20 protsenti usub, et olukord paraneb.

Lisaks ei uskunud 67 protsenti vastanuist, et valitsuse reformid viivad majanduskasvuni.

Euroopa liidrid otsustasid eelmisel nädalal, et eraldavad järgmise aasta alguseks 49,1 miljardi euro suuruse väljamakse Kreekale määratud päästepaketist, kui Ateena viib sisse täiendavaid kärpeid.

Kärpekava tõttu on Kreeka kolmeparteiline valitsusliit kaotanud suure osa oma parlamendienamusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles