Newsweek ilmus senisel kujul viimast korda

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Newsweeki viimane trükinumber.
Newsweeki viimane trükinumber. Foto: SCANPIX

Eile ilmunud USA ajakirja Newsweek number jääb viimaseks, mis ilmub traditsiooniliselt paberkujul, kuna uuest aastast ilmub tunnustatud väljaanne üksnes digitaalformaadis.

80 aastat ilmunud ajakirja viimase trükinumbri esikaanel on mustvalge foto toimetuse endisest hoonest Manhattanil New Yorgis koos kirjaga «#VIIMANETRÜKINUMBER». «#»-märk sõnumi ees on tuttav mikroblogivõrgustiku Twitter kasutajatele, kuna sel moel on võimalik oma postitusi teema, tüübi või teemaviidete abil grupeerida.

«Teie käes on viimane Newsweeki trükitud number,» kirjutas Newsweeki ja selle sõsarportaali The Daily Beast peatoimetaja Tina Brown eile tehtud avalduses, mis kandis pealkirja «Uus peatükk». «Jaanuari esimesel nädalal ilmuv järgmine number on teie iPadis või Kindle´is või telefonis. Veebruari lõpuks näete te praegu arendatava uhiuue ja täisdigitaalse Newsweek Globali lõplikku arengutulemust.»

Ajakirja uueks nimeks saabki Newsweek Global ja internetiajakirja hakatakse välja andma tasulise ülemaailmse versioonina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles