Venemaal tapeti võimuerakonna tippametnik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene julgeolekutöötaja Kabardi-Balkaarias.
Vene julgeolekutöötaja Kabardi-Balkaarias. Foto: SCANPIX

Venemaa rahutus Põhja-Kaukaasias lasti täna maha võimuerakonna üks kõrgeid ametnikke, kes juhtis Kabardi-Balkaaria põllumajandusülikooli, teatasid ametiisikud.

Tuvastamata tulistaja sisenes 54-aastase Boriss Žerukovi kabinetti kella 11 paiku hommikul ning lasi talle kaks kuuli pähe, teatas juurdluskomitee.

«Ohver suri kohapeal,» seisab teates.

Žerukov oli võimupartei Ühtne Venemaa kohalikke tippametnikke, juhtides erakonna fraktsiooni regiooni parlamendis.

Partei sekretär Sergei Neverov palus siseministrit Vladimir Kolokoltsevit võtta uurimine «oma isikliku kontrolli alla», teatas Ühtne Venemaa oma saidil.

Tegemist on juba teise Kabardi-Balkaaria pealinna Naltšiki kesklinnas toime pandud jultunud mõrvaga sel kuul. 6. detsembril tapsid ründajad noore telesaatejuhi Kazbek Gekkijevi.

Põhja-Kaukaasias toimuvad pea iga päev vägivaldsed rünnakud, milles ametnikud süüdistavad islamisisse, kelle eesmärgiks on luua vaesunud regioonis islamiriik.

Suhteliselt ilmalik Kabardi-Balkaaria on olnud vägivallast vähem haaratud kui Tšetšeenia ja Dagestan, mida praegu peetakse Põhja-Kaukaasia ohtlikemateks paikadeks.

Ent viimastel aastatel on siin toimuvate rünnakute hulk kasvanud, võrguväljaande Kavkaz-Uzel.ru andmetel on käesoleva aasta 11 kuuga vabariigis surma saanud 91 arvatavat sissi ja nende ohvrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles