Leht: India soovib liisitud allveelaeva agregaatide väljavahetamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene tuumaallveelaev Nerpa.
Vene tuumaallveelaev Nerpa. Foto: SCANPIX

India võimud on esitanud Venemaale taotluse vahetada välja India mereväele liisitud tuumaallveelaeva Chacra (Vene nimega Nerpa) mõned tähtsad agregaadid, vahendas teisipäeval ajaleht Times of India.

Väljaande andmetel on allveelaeva mõnedes sõlmedes avastatud probleeme, ent seni pole teada, millistest agregaatidest täpselt jutt käib.

India võttis kaasaegse tuumaallveelaeva Venemaalt kümneks aastaks liisingusse, tehingu summa on 650 miljonit dollarit. Aluse üleandmise-vastuvõtmise akt allkirjastati mullu detsembris, mereväe rivvi võeti alus ametlikult käesoleva aasta aprillis.

2008. aasta 8. novembril täitusid Jaapani merel katsesõitu teinud alusel, mis kandis toona nime Nerpa, kogemata käivitatud tulekustutussüsteemi kaudu ruumid mürgise freooniga. Hukkus 20 meest, 21 sai raske mürgituse. Hukkunute hulgas oli kolm mereväelast ning 17 laevaehitusspetsialisti, kellest enamik olid Amuuri laevaehitustehase töötajad.

Chakra on kolmanda põlvkonna allveelaev, ehitatud projekti 971 järgi. Maksimaalne sõidukiirus on 30 sõlme, maksimaalne sukeldumissügavus 600 meetrit, autonoomsus 100 päeva. Relvastuse moodustab neli 533-millimeetrise kaliibriga torpeedoseadet ja neli 650-millimeetrise kaliibriga torpeedoseadet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles