Iraan eitas venelannadele keha katmise eest maksmist

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hijabi müügilett Malaisia pealinnas Kuala Lumpuris.
Hijabi müügilett Malaisia pealinnas Kuala Lumpuris. Foto: SCANPIX

Iraani välisministeerium lükkas ümber väite, nagu makstaks Bushehri tuumaelektrijaamas töötavatele vene naistele sobiva riietuse kandmise eest.

«Vene naistele hijabi kandmise eest tasumine ei vasta absoluutselt tõele,» ütles islamivabariigi asevälisminister Hassan Ghashghavi uudisteagentuuri AFP vahendusel.

Bushehri provintsist riigi parlamenti valitud parlamendisaadik Mehdi Mousavinejad ütles eile, et Venemaa osalusel rajatavas Iraani ainsas tuumajaamas töötavatele venelannadele makstakse selle eest, et nad kannaksid islamiseadustele sobivat riietust.

«Vastavalt Bushehri naissoost vene töötajatega sõlmitud lepingutele, tasutakse neile hidjabi (taha seotud pearätt – toim) kandmise eest,» märkis Mousavinejad, kes kritiseeris islamivabariigi võime nõrga järelvalve pärast.

Parlamendisaadik ei täpsustanud, kui suurest summast jutt käib ega seda, kui palju naissoost tehnikuid jaamas töötab. Samas märkis ta, et naised ei pea oma lepingulistest kohustustest kinni.

Ghashghavi sõnul nn hijabitasust lepingus aga juttu ei ole. «Ei vene naistele ega ühelegi teisele Iraanis töötavale välismaalasele ei maksta hijabi kandmise eest,» kinnitas asevälisminister, kelle sõnul peavad Bushehris töötavad venelannad riigis kehtivatest riietustavadest aga sellest hoolimata kinni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles