Helsingi-Vantaa lennuvälja tööd häirib registreerimissüsteemi viga

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnairi reisilennuk
Finnairi reisilennuk Foto: SCANPIX

Helsingi-Vantaa lennuväljal on pardale registreerimise süsteemi tabanud rikke tõttu tekkinud suured järjekorrad, mistõttu lennud hilinesid enam kui tunni võrra.

Nüüdseks on viga parandatud ja lennuvälja ametnike sõnul normaliseerub olukord õhtu jooksul, vahendas iltalehti.fi.

Lennuväljade operaatorfirma Finavia teatel tekitas viga sekeldusi Finnairi, Norwegiani ja Icelandairi jaoks, kuina lennukid pidid ootama asjaajamisega kimpus olevaid reisijaid.

Lisaks pealinnale oli hilinemisi ka Rovaniemis ja Oulus, vahendas mtv3.fi.

«Infosüsteemis on probleem, mida praegu lahendatakse. Kahjuks tekib ummikuid, sest inimeste ja pagasi registreerimine tehakse käsitsi,» selgitas Finnairi kommunikatsioonijuht Päivyt Tallqvist hommikul.

Rike tuli ilmsiks kella 4 paiku ja pärast seda tehti kindlaks selle olemus ning spetsialistid on püüdnud viga likvideerida.

Kella 10 paiku hakkas suurim ummik veidi järele andma. Järjekorrad pardale registreerimiseks olid aga ülimalt pikad. Inimesed kaebasid, et on oodanud kaks ja pool tundi ning järjekord pole sammugi edasi liikunud.

Finavia palus inimestel registreerida end lennule kas internetis, mobiiltelefoni abil või lennujaamas oleva automaadi kaudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles