Venemaal algas kohtuprotsess surnud mehe üle

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva Tveri rajoonikohtu hoone, kus algas kohtuprotsess Sergei Magnitski üle.
Moskva Tveri rajoonikohtu hoone, kus algas kohtuprotsess Sergei Magnitski üle. Foto: SCANPIX

Venemaal algas kohtuprotsess maksupettustes kahtlustatava advokaadi Sergei Magnitski üle, kes suri eeluurimisvanglas kolm aastat tagasi.

Istungit lükati kohe alguses kuu võrra edasi, kuna Magnitski perekonna palgatud advokaat keeldus osalemast ebaseaduslikul protsessil surnud mehe vastu, vahendas AFP.

Advokaat Nikolai Gorohhov kinnitas AFP-le, et tal pole plaanis võtta osa põhiseadusega vastuolus olevast kohtuistungist.

«Magnitski-juhtumi sissejuhatav istung lükati edasi 28. jaanuarile ja seda kaitseadvokaatide puudumise tõttu,» teatas Tveri rajoonikohtu pressiosakond.

Magnitski peeti kinni 2008. aastal ja ta veetis ligikaudu aasta armetutes oludes. Enne vahistamist oli ta uurinud ametnike korrumpeerumist. Oletuste järgi suri 37-aastane mees piinamiste tagajärjel.

Magnitskit puudutav juhtum on pingestanud Venemaa ja Ameerika Ühendriikide suhteid. USA piiras selliste Vene kodanike sissepääsu riiki, kes oletuste järgi on seotud advokaadi surmaga.

Vastukaaluks plaanib Venemaa keelata ameeriklastel Vene laste lapsendamine ära. Vastav seaduseelnõu on saanud heakskiidu nii riigiduumas kui Föderatsiooninõukogus ja ootab president Vladimir Putinilt allkirjastamist.

Magnitskit ja tema endist ülemust Hermitage Capitali juhti William Browderit kahtlustatakse maksupettustes 522 miljoni rubla väärtuses.

Browder elab Londonis ja tema üle peetakse kohut tagaselja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles