MI5 otsib tõelist Q'd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sean Connery (James Bond) ja Desmond Llewellyn (Q) filmis «From Russia with Love».
Sean Connery (James Bond) ja Desmond Llewellyn (Q) filmis «From Russia with Love». Foto: Internet

Nii nagu James Bond pöördus Q poole, et too aitaks teda uusimate vidinate abil vaenlastest samm ees olla, on Briti vastuluureteenistus MI5 asunud otsima inimest, kelle ülesandeks saab julgeolekuameti tehnoloogilise arendustöö juhtimine.


Nimelt on MI5 välja kuulutanud konkursi värskelt loodud juhtiva teadusnõuniku ametikoha täitmiseks, vahendas AFP.

MI5 koduleheküljel avaldatud tööpakkumise teatel on nõuniku ülesandeks juhtida ja koordineerida julgeolekuameti teadustööd.

Kandidaadid peavad omama maailmatasemel teadusekspertiisi ning olema kursis uusimate teaduslike ja tehnoloogiliste arengutega.

«Vaevalt et see isik viimase Aston Martini jaoks relvasüsteemi välja peab töötama,» ütles Briti valitsuse juhtiv teadusnõunik professor John Beddington BBC-le.

«Ta peab vaatama tulevikku, et näha, kuhu tehnoloogia aasta pärast areneda võib,» märkis Beddington. «Tal on tõeliselt oluline roll teadusliku ja tehnoloogilise nõu andmisel, et lahendada probleeme, millega agendid igapäevaselt silmitsi seisavad.»

Q kõrgtehnoloogiline oskusteave ja tema poolt välja töötatud nutikad seadmed aitasid Bondil paljudel kordadel pääseda pahade tegelaste käest.

Näiteks aitas Q Bondil randmelt nooli ja jalal olevalt kipsilt rakette tulistada, rääkimata mitmetest vidinatest agent 007 Aston Martinis.

Konkurss lõppeb tuleval reedel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles