Poolat tabasid jõulude ajal metanoolisurmad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

35-aastasest mehest sai viies metanooliga segatud alkoholi joomisesse surnud inimene Loode-Poolas Stargard Szczecinskis, kirjutab Poola raadio kodulehekülg. Ühtekokku on metanoolimürgitusega sel jõuluperioodil hinge heitnud seitse poolakat.


Szczecini politsei pressiesindaja kinnitas Przemysław Kimon kinnitas, et metanoolimürgitus on selles linnas tõesti nõudnud viis elu ning ohvrite seas on nii mehi kui naisi.

Lääne-Poolas Gnieznos suri jõulude ajal metanoolimürgitusse veel kaks kodutut meest.

Septembris tabas metanoolikriis nii Poolat kui ka Tšehhit. Metanooliga segatud jookide rüüpamisse suri neli poolakat ja 38 tšehhi. Reaktsioonina juhtunule keelustasid Tšehhi võimud üle 20-protsendilise alkoholi müügi ja ekspordi ning politsei vahistas seoses nende surmadega ühe Tšehhi ja ühe Slovakkia kodaniku.

Eestit raputas suur metanoolikriis 2001. aasta septembris. Nn Pärnu metanoolitragöödia tagajärjel hukkus 68, esimese grupi invaliidiks jäi 40 ja teise grupi invaliidiks kolm inimest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles