Pakistan lõpetab Youtube´i blokeerimise

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader moslemeid ärritanud filmist «Innocence of Muslims».
Kaader moslemeid ärritanud filmist «Innocence of Muslims». Foto: SCANPIX

Jumalat teotava sisu tõttu interneti videokeskkonna Youtube blokeerinud Pakistani võimud võivad sügisest kehtiva keelu tühistada.

Islamabad blokeeris juurdepääsu Youtube´ile septembris, kui samas keskkonnas avaldati islamimaades raevukad ja ohvreid toonud meeleavaldused põhjustanud film «Innocence of Muslims», milles kujutatakse prohvet Muhamedi petise, seelikuküti ja hullumeelsena, kes kiitis heaks laste seksuaalse ärakasutamise ning massimõrvad.

Pakistani peaminister Raja Pervez Ashraf nõudis toona Youtube´ilt video eemaldamist, kuid viimane keeldus, misjärel otsustas Islamabad keskkonna blokeerida.

Filmist ajendatud rahutustes sai Pakistanis surma üle 20 inimese, samuti tekitati väljaastumiste käigus märkimisväärset majanduslikku kahju.

Pakistani siseminister Rehman Maliki ütles uudisteagentuuri AFP vahendusel, et tulevikus hakkab Youtube´i sisu kontrollima tulemüür, mis peaks pornograafilised ja jumalat teotavad videod blokeerima.

Pakistani võimud on ka varem ligipääsu internetile piiranud. Näiteks 2010. aasta keskel blokeeris Pakistan jumalat teotava siu pärast pea kaheks nädalaks Facebooki, Youtube'i ja veel umbes tuhat saiti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles