Gruusia opositsioon pani Saakašvili aia taga peo püsti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Saakašvili (keskel) koos abikaasa Sandra Roelofsiga eile õigeusu lihavõttepühade jumalateenistusel Thbilisis.
Mihhail Saakašvili (keskel) koos abikaasa Sandra Roelofsiga eile õigeusu lihavõttepühade jumalateenistusel Thbilisis. Foto: Reuters / Scanpix

Gruusia opositsionäärid korraldasid täna lihavõttesöömingu presidendi residentsi juures.


Residentsi aia taha püsti pandud pika laua taha võttis istet üle saja inimese, kes on viimased päevad veetnud sealsamas telklinnakus.

Pidulauda kutsutud Interfaxi korrespondent edastas, et lisaks kulitšidele ja värvitud munadele serveeriti tallepraadi, vasikaliha ja šašlõkki, mida sai alla loputada parimate Kahhethi veinidega. Söömist-joomist juhatas ning tooste ütles tuntud näitleja Otar Megvinetuhhutsesi.

«Kui ühel mehel jätkuks oidu ja südant, saabuks Gruusiasse õnnis rahu. Loodan, et helge ülestõusmispüha valgustab selle mehe mõistust,» kõlas üks paljudest õhtujuhi toostidest, mis sihitud nagu kõik teisedki president Mihhail Saakašvili vastu.

Võimuesindajadki leidsid kirikupüha oleva heaks ettekäändeks pidu püsti panna, toimumispaigaks valiti üks paljudest Thbilisi «Itaalia» õuedest. Linnavalitsuse töötajad tassisid õuele kokku veristatud tallesid ja veinivaate, ülejäänud kraami tõid hoovi pandud laudadele kümned ümbruskonna elanikud, kes järgnenud ühissöömingul hoidusid kirumast nii võimu kui ka opositsiooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles