Galápagose saartel sai surma Ühendriikide turist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Galápagose saarel.
Turistid Galápagose saarel. Foto: SCANPIX

Eile sai Ecuadori Galápagose saarte maailmakuulsat rahvusparki külastades surma 74-aastane Ühendriikide turist, teatas looduskaitseala juhtkond eile.

«Naine lõi kukkudes pea ära, kaotas teadvuse ja kukkumise tulemusena otsaesisele lahtise peahaava,» selgus laupäeval Galápagose rahvuspargi avaldusest.

Avalduses seisab, et naise haiglasse toimetamine viibis selle tõttu, et õnnetuspaik asus piirkonnakeskusest 25 kilomeetri kaugusel. Kannatanu haiglasse toimetamise järel jäi arstidel üle üksnes tema surma konstateerida, seisis avalduses.

Nädala eest sai Ecuadoris surma Cotopaxi vulkaani otsa ronida püüdnud ameeriklasest mägironija. Tema surma põhjuseks oli südamerabandus.

Ecuadorile kuuluv vulkaaniline saarestik Vaikses ookeanis on olnud UNESCO maailmapärandi komitee ohustatud paikade nimekirjas alates 2007. aastast.  

Briti teadlane Charles Darwin uuris saari 1830. aastatel ning see uurimisretk andis panuse tema evolutsiooniteooriale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles