Elevandiluurannikul tallati surnuks ligi 60 inimest

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mootorratas möödub Abidjani tänaval lebavatest riietest ja muudest esemetest. Samas tallati öösel surnuks ligi 60 inimest.
Mootorratas möödub Abidjani tänaval lebavatest riietest ja muudest esemetest. Samas tallati öösel surnuks ligi 60 inimest. Foto: SCANPIX

Elevandiluurannikul Abidjanis tallati uusaastapidustuste ajal surnuks umbes 60 inimest, lisaks sai viga üle 200 inimese.

Intsident leidis aset staadioni lähistel, kuhu inimesed oli kogunenud ilutulestikku vaatama, vahendas BBC. Ohvrite arv võib kardetavasti suureneda.

Rüselemise põhjus pole veel päris selge. See juhtus 65 000 pealtvaatajat mahutava Felix Houphouet Boigny nime kandva staadioni sissepääsu lähistel pärast uusaastasaluudi lõppu kella 2 paiku.

Mõningate teadete järgi tahtsid tuhanded inimesed staadionilt lahkuda, samal ajal püüdsid teised staadionile pääseda.

BBC andmete järgi oli ohvrite seas palju lapsi (vanuses 8-15 aastat).

Ka AFP korrespondent nägi mitmeid viga saanud lapsi.

Andmed vigastatute kohta on uudisteagentuuridel erinevad, jäädes 48-200 vahemikku. Kannatanud on toimetatud haiglatesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles