Medvedevi Soome-visiit häirib Helsingi liikluskorraldust

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
(Vasakult) Dmitri Medvedev, Tarja Halonen ja Toomas-Hendrik Ilves Nantõ-Mansiiskis 2008. aasta suvel.
(Vasakult) Dmitri Medvedev, Tarja Halonen ja Toomas-Hendrik Ilves Nantõ-Mansiiskis 2008. aasta suvel. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Venemaa presidendi Dmitri Medvedevi täna algav kahepäevane Soome-visiit häirib tavapärast liikluskorraldust Helsingis, oodata on vähemalt ühte meeleavaldust.


Täna pärastlõunal kohtub Medvedev nelja silma all Soome riigipea Tarja Haloneniga, pärastlõunal peab ta Helsingi ülikoolis kõne, vahendasid YLE uudised.

Homme käivad kahe riigi liidrid Porvoos.

Seoses naaberriigi presidendi ametliku visiidiga soovitab politsei autojuhtidel vältida kaubaturu ehk kauppatori piirkonda. Täna ja homme toimub kesklinnas lühiajalisi (umbes 15-minutilisi) liikluskatkestusi, häiritud on trammi- ja bussiliiklus.

Halonen ja Medvedev on varem kohtunud vaid üks kord - eelmisel suvel Hantõ- Mansiiskis toimunud soome-ugri rahvaste maailmakongressil. Telefoni teel on nad vestelnud mitmel korral ja erinevatel teemadel.

Karjala tagastamist nõudev ühendus kavatseb täna korraldada Helsingis meeleavalduse. Politsei prognooside järgi ei tohiks see rahvarohkeks kujuneda.

Selle nädala neljapäeval ja reedel külastab Soomet Leedu president Valdas Adamkus koos abikaasaga. Lisaks Helsingile käiakse veel Turus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles