Putin andiski Depardieu'le Vene kodakondsuse

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerard Depardieu siseneb koduuksest Pariisis.
Gerard Depardieu siseneb koduuksest Pariisis. Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin allkirjastas korralduse kodakondsuse andmiseks Prantsuse näitlejale Gérard Depardieu’le.
 

«Vastavalt Vene Föderatsiooni põhiseaduse paragrahvi 89 punktile «a» rahuldada Vene kodakondsuse taotlus, mille esitas 1948. aastal Prantsusmaal sündinud Gérard Xavier Depardieu,» seisab Kremli tänases pressiteates.

Näitleja, kes eelmisel aastal toimunud presidendivalimistel toetas aktiivselt paremtsentristi Nicolas Sarkozyd, otsustas vahetada kodakondsust valimistel võidutsenud sotsialisti François Hollande’i maksureformi tõttu.

Hollande’i põhiline valimislubadus oli nö rikastemaksu kehtestamine. Ta lubas tõsta rikaste inimeste maksukoormust ja hakata tuluosalt, mis ületab aastas miljon eurot, nõudma 75-protsendist maksu.

Praegu pandi plaan küll seisma, kuna Prantsusmaa põhiseadusnõukogu tunnistas rikastemaksu põhiseadusvastaseks.

Hollande’i maksuplaani tõttu vihastanud Depardieu ostis Belgia külas Néchinis omale maja ja teatas, et plaanib võtta Belgia kodakondsust.

Mõni aeg hiljem levitas meedia kuuldusi, nagu plaaniks näitleja võtta Vene kodakondsust. President Vladimir Putin ütles 20. detsembril, et kui näitleja tahab Vene kodakondsust, siis selle ta ka saab.

Föderaalne Migratsiooniamet (FMS) teatas tookord, et Depardieu pole esitanud avaldust ei kodakondsuse ega elamisloa saamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles