Vatikanis peatati kaardimaksed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaardimakse.
Kaardimakse. Foto: SCANPIX

Itaalia keskpank on määramata ajaks peatanud kõik kaardimaksed Vatikanis, sest kohalikud võimud ei ole jõustanud rahapesu vastast seadusandlust, teatab Itaalia meedia.

Kaardimaksed on maailma väikseimas riigis olnud keelatud alates 1. jaanuarist. Itaalia Pank andis korralduse Vatikanis kaardimakseid haldavale Deutsche Bank Italiale peatada terminalide töö, sest makseteks pole luba, vahendab AFP.

Vatikani muuseum, mida mullu külastas viis miljonit turisti, küsib nüüd piletiraha sulas, teatas päevaleht La Repubblica. Samuti ei saa kaardiga maksta Vatikani apteegis, postkontoris ja käputäies kauplustes.

Itaalia keskpanga allikate teatel ei austa Vatikan rahvusvahelisi rahapesuvastaseid reegleid ja Itaalias registreeritud pank nagu Deutsche Bank Italia ei tohi Vatikani territooriumil seetõttu tegutseda.

Vatikani pressiesindaja Federico Lombardi sõnul oldakse aga juba kontaktis teiste finantsasutustega ja kaardimaksed lubatakse peatselt taas, kirjutas Corriere della Sera.

Paavst Benedictus XVI on lubanud suurendada Vatikani rahaasjade läbinähtavust. Vatikani panka Usutööde Instituuti (IOR) on minevikus imbunud organiseeritud kuritegevus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles