Jamaica kaaperdaja sunniti alistuma

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jamaica suurimal lennuväljal maandunud CanJeti tšarterlennuk kaaperdati.
Jamaica suurimal lennuväljal maandunud CanJeti tšarterlennuk kaaperdati. Foto: AFP / Scanpix

Montego Bay lähedal lennukitäie inimesi pantvangi võtnud relvastatud mees, kes mõne aja möödudes lubas reisijatel lahkuda, sunniti lõpuks tormijooksuga alistuma ja päästma pantvangist viimased kuus meeskonnaliiget.


Jamaica võimude ametliku teate kohaselt on pingeline olukord läbi, vigastada keegi ei saanud, vahendasid AFP ja Reuters.

Kaaperdaja arreteeriti ilma laskugi tegemata, kinnitas saareriigi informatsiooniminister Daryl Vaz.

Kanada kompanii CanJeti tšarterlennuk Boeing 737 pardale tunginud mees nõudis varem, et ta lennutataks Kuuba saarele.

Halifaxist kohaliku aja järgi pühapäeva hilisõhtul Sangsteri rahvusvahelisele lennuväljale vahepeatuseks maandunud lennukisse õnnestus ründajal hiilida ilmselt valedokumendi abil.

Kohalike võimude sõnul on ta «vaimsete probleemidega» paarikümneaastane noormees, kelle pere oli samuti lennujaamas ning aitas kaasa läbirääkimistele.

Kõnelused siiski nurjusid ja politsei otsustas vallutada lennuki tagasi tormijooksuga.

Kaaperdaja võimuses oli alguses 182 inimest, neist 174 reisijad, kellelt nooruk väidetavalt võttis relva ähvardusel ka raha. Läbirääkimiste käigus soostus ta vabastama kõik reisijad, samuti kaks meeskonnaliiget, kuid kuus inimest olid pantvangis kuni draama lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles