Leedu kaitsesüsteemi töötajad saadetakse palgata puhkusele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu kaitseminister Rasa Jukneviciene (esiplaanil).
Leedu kaitseminister Rasa Jukneviciene (esiplaanil). Foto: AP / Scanpix

Leedu kaitseministeeriumi töötajad ja kutselised sõjaväelased saadetakse nädalaks ajaks palgata puhkusele, mille võib välja võtta osade kaupa selle aasta jooksul.


Kaitseminister Rasa Jukneviciene kohtus eelmisel nädalal ministeeriumi allüksuste juhtidega ning tutvustas neile kaitsesüsteemi finantsseisu.

Ministri sõnul otsustati palgata puhkuse kasuks minimiseerimaks intellektuaalseid kahjusid, sest palgata puhkus on siiski parem kui koondamine.

Valitsus on otsustanud riigikulusid 3,4 miljardi liti võrra kokku tõmmata, kaitsesüsteemi rahastus väheneb 151,3 miljoni liti võrra. Aasta algul kinnitatud eelarvega võrreldes on assigneeringuid kaitsesüsteemile kärpitud 13 protsendi võrra - 1,163 miljardilt 1,011 miljardi litini ehk 1,02 protsendini sisemajanduse kogutoodangust.

Jukneviciene sõnul on ministeeriumil kohustusi pikaajaliste investeeringute ja relvastushangete osas 134 miljoni liti ulatuses ning need tuleb täita, ehkki praegu käivad konsultatsioonid maksetähtaegade muutmise üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles