Monti valimisliit on Itaalias populaarsuselt alles neljandal kohal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia peaminister Mario Monti esines eile RAI tele-eetris.
Itaalia peaminister Mario Monti esines eile RAI tele-eetris. Foto: SCANPIX

Itaalia tsentristlike parteide koalitsioon eesotsas ametist lahkuva peaministri Mario Montiga on veebruarikuiste parlamendivalimiste eel toetuselt neljandal kohal, selgub täna avaldatud Sky Italia küsitlustulemustest.

Ülekaalukal juhtpositsioonil 35,3 protsendiga on vasaktsentristlik Demokraatlik Partei, mida juhib Pier Luigi Bersani. Ekspeaminister Silvio Berlusconi erakonda Rahva Vabadust toetab 19,5 protsenti küsitletutest, vahendas AFP.

Kolmandal kohal on 16 protsendiga Viie Tähe Liikumine, mida juhib populist Beppe Grillo – endine koomik, kes võitleb korruptsiooni vastu ja keskkonnaküsimuste eest.

Montit toetavate erakondade poolt soovib hääle anda vaid 12 protsenti itaallastest.

Poliitikakommentaatorid ütlevad, et Monti võib teha koostööd Demokraatliku Parteiga, kui see ei võida mõlemas parlamendikojas üksi enamust. Säärasel juhul võib Montist saada koalitsiooni rahandusminister.

Küsitlus viidi läbi 29. detsembril pärast seda, kui endine majandusprofessor Monti teatas soovist valimistel kaasa lüüa. Küsitluse veamäär on neli protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles