Taani politseinikel tekkis tulevahetus Norra narkosmugeldajatega

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani politseinikud ametiauto juures.
Taani politseinikud ametiauto juures. Foto: SCANPIX

Taanis Põhja-Jüütimaal sai politseinike ja arvatavate narkodiilerite kokkupõrkes surma 49-aastane mees, lisaks sai kaks haavata.

Haavatutest üks on politseinik, vahendas Politiken Online.

Kaitsepolitsei (PET) kinnitusel on raskelt haavata saanud politseiniku seisund stabiilne. Mees kuulub politsei eriüksusesse, kes saadetakse välja eriti keeruliste olukordade korral.

Politseinikud olid eile õhtul kontrollreidil Aalbæki sadamas ja seda Norra kolleegide palvel.

Põhja-Jüütimaa politseiinspektor Claus Hilborg rääkis Aftenpostenile, et nad üritasid oletatavaid kurjategijaid tabada sadamasillal, kuid mehed istusid paati ja püüdsid põgeneda. Intsident leidis aset kella 21 paiku.

«Meil olid politseinikud paadiga valmis, et juhul, kui mehi ei õnnestu võtta kinni maismaal, siis on politseikaater kohe stardivalmis.»

Politsei teatel sai üks kahtlustatavatest surmavalt viga tagaajamise käigus.

Teine kahtlustatav, kelleks on 36-aastane mees, sai haavata rindu. Tema seisund pole kriitiline, lisas Hilborg. Kolmas kahtlusalune võeti kinni, kuid temal kehavigastusi polnud.

Praeguste andmete järgi pidi üks norrakas saabuma kiirkaatriga sadamasse ja tema kaks rahvuskaaslast pidid saabuma sinna suure narkokogusega.

Hilborgi jutu järgi leidis tulevahetus aset politseikaatris olnud korrakaitsjate ja kiirkaatriga põgeneda püüüdnud meeste vahel. 

Põgenikud ei jõudnud kaugele. Politseiinspektori sõnul pääsesid nad sadamast eemale vaid sadakond meetrit ja võeti siis kinni.

Politseinikud leidsid sadamast Norra registrimärgiga Audi, mis kuulus rendifirmale Avis. Meedia andmetel oli selle rentijaks mees, kes tulevahetuses surma sai.

Taani politseinikud lahendavad intsidenti koostöös Norra kolleegidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles