Hiina uudisteagentuur Xinhua läheb börsile

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina uudisteagentuuri Xinhua esikülg.
Hiina uudisteagentuuri Xinhua esikülg. Foto: Xinhua.

Hiina riiklik uudisteagentuur Xinhua korraldab aktsiate avaliku esmaemissiooni (IPO) ja tahab aktsiad noteerida Shanghai börsil, kirjutab Reuters Hiina väärtpaberituru järelevalve andmetele tuginedes.

Millal aktsiad peaksid börsile jõudma, ei täpsustata.

Xinhua soovib emissiooniga kaasata umbes miljard jüaani (123 miljonit eurot). See tähendab, et kui uudisteagentuuri ootused täituvad, saab sellest üks meediatööstuse suuremaid IPOsid.

Xinhua on Hiina Rahvavabariigi ametlik uudisteagentuur ning suurim Hiina pressikeskus. Xinhua.net alustas tööd 1997. aastal, agentuur ise loodi aga 1931. aastal.  Uudisteagentuur pakub uudiseid ka jaapani, araabia, vene, inglise, prantsuse ja hispaania keeles.

Xinhua emissioon on Hiinas teine elektroonilise meedia IPO. Eelmise aasta aprillis müüs riigi kommunistliku partei  ajaleht Jemin Jibao portaali People.com.cn 69,1 miljonit aktsiat ehk umbes neljandiku aktsiakapitalist. Algselt plaaniti aktsiamüügist saada 83 miljonit dollarit, kuid lõpuks kujunes summaks 222 miljonit dollarit

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles