Berliini Brandenburgi lennujaama avamine lükkub jälle edasi

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viltu väändunud viidetega post täna Brandenburgi lennujaamas.
Viltu väändunud viidetega post täna Brandenburgi lennujaamas. Foto: SCANPIX

Berliini uue pealennuvälja avamine lükati taas edasi, teatas täna ametlik allikas.

Brandenburgi regiooni kõneisik Thomas Braune kinnitas, et projekti tehnilise direktori hinnangul ei õnnestu Brandenburgi lennujaama ka oktoobris avada, nagu seda hiljuti oli kavatsetud, teatas uudisteagentuur AFP.

Algselt pidi Berlin-Brandenburgi lennujaam uksed lahti tegema juba eelmise aasta juunis, kuid mitmete ehituslike vigade tõttu on selle avamine viibinud.

Transpordiministri pressiesindaja Sebastian Rudolph sõnas, et valitsus sai lennujaamavõimudelt nädalavahetusel kirja. Nimelt on lennujaamas veel problemaatilisi kohti, neist kõige suuremaks on tuletõrjesüsteem, teatas Rudolph valitsuse pressikonverentsil.

«Olukord on tõsine,» lisas Rudolph.

Saksamaa ajaleht Bild kirjutas, et tuletõrjesüsteem oli lennujaama ehitatud teisiti kui see ehitusloal oli ette nähtud. «Milline skandaal! Pealinn teeb kogu riigi lolliks,» seisis veel Bildis.

Ajalehe andmete kohaselt saab ehitusvigade parandamisele kuluva aja tõttu lennujaama kõige varem avada 2014. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles