Rootsis konfiskeeriti läbi aegade suurim amfetamiinilaadung

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amfetamiinitabletid
Amfetamiinitabletid Foto: SCANPIX

Rootsi politseinikud leidsid Helsingborgi ühest korterist 160 kilogrammi narkootikume, vahendasid Rootsi raadio ja televisioon.

Sellest enamiku moodustas amfetamiin ja seega on tegemist Rootsi läbi aegade suurima amfetamiinileiuga, vahendas yle.fi.

Kriminaalpolitsei ülema Per Wadhedi sõnul maksab kilo amfetamiini enam kui 100 000 eurot. Konfiskeeritud koguse hind oleks tänavakaubanduses küündinud kümnete miljonite eurodeni.

Politseinikud leidsid narkokoguse mullu novembris, kuid avalikustasid selle alles nüüd, sest kahtlustatavaid otsiti taga mitmes riigis.

Kuigi amfetamiin on Rootsis kõige levinum narkootikum, siis kõnealune kogus on päris erakorraline. Aastal 2011 said politseinikud oma valdusesse kokku 124,4 kilogrammi amfetamiini.

Politseinikud said vihje narkosmugeldajate jõugust Norrast. Narkootikumid olid pärit Slovakkiast ja need toodi Rootsi raskeveokiga pappkastidesse pakitult läbi Saksa ja Taani. Ilmselt oli kogus mõeldud Stockholmi narkoturule.

Eeluurimise käigus on peetud kinni neli meest, kellest kaks on Rootsi kodanikud. Juhtfiguur võeti kinni Saksamaal, kuid ta on elanud aastaid Rootsis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles