Medvedev lubaks soomlastel Venemaal maad üürida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saimaa järv, mille ääres on venelased Soomes ostnud hinnalisi kinnistuid.
Saimaa järv, mille ääres on venelased Soomes ostnud hinnalisi kinnistuid. Foto: finland.fi

Täna oma Soome-visiiti Porvoo linnas jätkav Venemaa president Dmitri Medvedev andis mõista, et soomlaste mure maaostuvõimaluste pärast Venemaal võib saada lahenduse.


Medvedevi sõnul on üks võimalus kruntide üürimine. Ta tõdes pressikonverentsil, et välismaalastel on maakruntide ostmine Venemaal keelatud ainult piirialadel ja üürile võtmine võiks olla üks kompromisse, vahendas ajaleht Helsingin Sanomat. Lisaks on tema sõnul lubatud kinnisvara ostmine.


Soome presidendi Tarja Haloneni sõnul on probleemi üle Soome ja Venemaa vahel palju arutletud, kuid lahendust esialgu ei ole.

Venelased on Soomes ostnud üsna palju maad, eriti turismipiirkondades. Vaidlus soomlaste ostuõiguste üle on Venemaaga kestnud juba pikalt.

Medvedev ja Halonen vastasid ka küsimustele viisavabadusest. Soome riigipea sõnul sõltub see eelkõige Euroopa Liidust, kuid viisavabadust tungivalt sooviv Medvedev viitas, et neil on ka teiste euroliidu liikmetega viisarežiimi osas erikokkuleppeid.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles