Saksa õpetaja nõudis lumepalli tekitatud silmavigastuse tõttu hüvitist

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumesõda mängivad lapsed
Lumesõda mängivad lapsed Foto: SCANPIX

Saksa õpetaja nõudis kohtu kaudu kompensatsiooni õpilaste visatud lumepalli põhjustatud vigastuste eest, kirjutab Südwest Presse.

Freiburgi administratiivkohtu otsusel on õpetajal õigus hüvitist saada. Kohus leidis, et silmatrauma on tööõnnetus ja Freiburgi omavalitsus peab talle kompensatsiooni maksma.

Ligi 15 last viskasid koolimajast väljunud õpetaja pihta lumepalle ja mees otsustas vastata neile samaga. Seejärel tabas üle lapse visatud lumepall õpetajat silma. Pedagoog toimetati haiglasse, kus teda opereeriti. Hiljem pidi ta viibima terve kuu haiguslehel.

Kohtuniku sõnul leidis intsident aset territooriumil, kus hageja töötab. Lisaks juhtus see tööajal. Nii leitigi, et tegemist on õnnetu ametialase juhtumiga.

Otsust ei mõjutanud tõsiasi, et vastavalt kooli sisekorraeeskirjadele on lumesõja pidamine kooli territooriumil keelatud.

Kohtuniku sõnul võttis õpetaja lumesõda kui oma tööd, aga mitte isiklikku asja. Õpetaja hakkas õpilastele palle vastu loopima, kuna tema hinnangul polnud tegemist pahatahtlikkuse väljendamisega, vaid pigem poolehoiu märgiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles