Leedu ekspresidendilt nõutakse kohtus 200 000 litti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdas Adamkus
Valdas Adamkus Foto: SCANPIX

Vilniuse ringkonnakohus arutab täna Tööpartei ja parlamendi liikme Dangutė Mikutienė hagi ekspresident Valdas Adamkuse vastu.

Mikutienė, kes peab solvavaks Adamkuse raamatus avaldatud andmeid, soovib kohtu kaudu Adamkuselt välja nõuda 200 000 litti (ligi 58 000 eurot). Adamkus ise kohtus ei viibi, teda esindab kaitsja. Mikutienė on Adamkusele pakkunud kokkulepet, et ekspresident avaldaks ajalehtedes õienduse, et raamatus avaldatu ei vasta tõele, Adamkus sellega ei nõustunud.

Adamkus meenutab oma raamatus Mikutienė kohta 2007. aasta sügist, kui tööparti juht Viktor Uspaskihh varjas end Leedu võimude eest Moskvas. Tollal käisid Leedu tööpartei liikmed Moskvas, kohtusid Uspaskihhiga ning süüdistasid avalikult Leedu õiguskaitseorganeid arveteõiendamise katses nende juhi Uspaskihhiga.

Ekspresident kirjutab, et Leedust põgenenud Uspaskihhi kaitstes mustasid tööparteilased, nende seas Mikutienė, Leedu mainet.

Asja arutamisel esineb kolmanda poolena ajakirjanik Valdas Bartasevičius ja 40 000 tiraažiga raamatu välja andnud kirjastus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles