Costa Concordia reisijail soovitatakse mälestusüritusele mitte minna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta pärast Itaalia rannikul aset leidnud laevaõnnetust on Costa Concordia vrakk endiselt Giglio saare lähedal, kus see karile sõitis.
Aasta pärast Itaalia rannikul aset leidnud laevaõnnetust on Costa Concordia vrakk endiselt Giglio saare lähedal, kus see karile sõitis. Foto: SCANPIX

Itaalia ranniku lähedal uppunud lõbusõidulaeva Costa Concordia omanik soovitas eluga pääsenud reisijatel mitte sõita Giglio saarele, et korraldada seal tseremoonia aasta möödumise puhul katastroofist.

Costa Conciere saatis sel nädalal kirja 3200-le reisijale, kes olid 13. jaanuaril laeva pardal ja pääsesid 32 inimese elu nõudnud tragöödiast eluga. Firma sõnul on pühapäevane tseremoonia «pühendatud neile, kes ei ole enam meiega», kuid ütles, et logistilistel põhjustel ei ole soovitatav, et kõik reisijad saarele tulevad.

Kiri, mis jõudis AFP valdusse prantsuskeelsena, on osades reisijates viha tekitanud, eriti pahane on rühm prantslasi, kelle sõnul on paljud reisijad traumeeritud ja neil on õigus tseremoonial osaleda.

Costal on «algusest peale olnud ebainimlik ja vastuvõetamatu suhtumine», ütles Anne Decré Prantsuse Ellujäänute Kollektiivist, mis kavatseb Costa üleskutsest hoolimata pühapäeval Gigliole sõita.

Costa kinnitas kirjas, et «jagab siiralt» kõigi tragöödiasse sattunute «valu ja kurbust». Prantslaste kollektiiv on vihane ka seetõttu, et kõik ellujäänud, kes laeval lähedasi ei kaotanud, kavatsetakse enne leinaseisaku pidamist mandrile tagasi saata. Saar nõustus seetõttu õhtul spetsiaalse praami sõitma panna.

Costa Concordia sõitis 13. jaanuari õhtul mõnesaja meetri kaugusel väikesest Giglio saarest karile, vajus tugevasti kreeni ja uppus osaliselt. Laeval oli rohkem 4200 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles