Soome ajaleht: teenindusjaam õpetab Vene turistidele WC-kultuuri

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
WC-pott.
WC-pott. Foto: SCANPIX

Lõuna-Savo maakonnas Juval asuva ABC-teenindusjaama töötajate mõõt sai täis ja nad panid tualettruumi Vene turistide jaoks käitumisjuhendi, kirjutab tänane ajaleht Länsi-Savo.

Ajalehe kinnitusel oli piltidega juhise ülesriputamise põhjuseks klientide lõputud kaebused.

Juhises on nii vene kui soome keeles kirjas, et WC-potil ei tohi seista, vaid seal peab istuma. Samas juures on kaks pilti.

«Turistid seisavad prill-laual, nagu see venelastel sageli on kombeks. Tahtsime neid juhendada, et meie WC-ruumid püsiksid puhtana. Prill-lauale on paha istuda, kui seal on jalanõude jäljed,» rääkis Osuuskauppa Suur-Savo ABC valdkonnjuht Minna Rasa ajalehele.

Vene turistide käitumise tõttu on mitmed WC-potid purunenud. Rasa kinnitusel pole probleem suur, pigem on tegemist kultuurierinevustega.

ABC-teenindusjaama kuuluvad kohvik-restoran ja marketi-tüüpi kauplus, kus müüakse nii toiduaineid kui autotarvikuid. Ajalehe andmetel plaanib ettevõte panna kõnealuseid piltjuhiseid üles ka teistesse idapiiri lähistele jäävatesse ABC-teenindusjaamadesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles