Vene kommunistid kutsusid Depardieud enda ridadesse

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gérard Depardieu Vene passiga.
Gérard Depardieu Vene passiga. Foto: SCANPIX

Venemaa Kommunistlik Partei kutsus parteiga ühinema sel kuul president Vladimir Putinilt Vene kodakondsuse saanud prantsuse näitlejat Gérard Depardieud.

«Jah, ma kirjutasin täna Depardieule Prantsusmaale ametliku kirja, kutsudes teda liituma KPRFiga (kompartei lühend – toim.),» märkis kompartei esimene sekretär Valeri Raškin täna uudisteagentuurile RIA Novosti, täpsustamata, miks ta kirja Prantsusmaale läkitas, kui Depardieu elab hetkel Belgias.

«Ma arvan, et tal on on suur austus oma isa vastu, kes oli Kommunistliku Partei liige ning ta jagab tema vaateid,» lisas Raškin, kelle sõnul oodatakse nüüd Depardieu vastust.  

Depardieu ei näi aga oma isa vaateid jagavat, kuna lahkus Prantsusmaalt põhjusel, et viimase president François Hollande soovib kehtestada uued astmelise tulumaksu määrad, mis löövad kõige valusamini kõige rikkamate rahakoti pihta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles