Leedu välisminister peab Euraasia Liitu tõsiseks projektiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa ekspresident ja praegune peaminister Dmitri Medvedev (keskel), Kasahstani presideent Nursultan Nazarbajev (paremal) ja Valgevene riigipea Aleksandr Lukašenka 2011. aasta novembris Moskvas toimunud Euraasia Liidu astutamiskohtumisel.
Venemaa ekspresident ja praegune peaminister Dmitri Medvedev (keskel), Kasahstani presideent Nursultan Nazarbajev (paremal) ja Valgevene riigipea Aleksandr Lukašenka 2011. aasta novembris Moskvas toimunud Euraasia Liidu astutamiskohtumisel. Foto: SCANPIX

Venemaa poolt loodav Euraasia Liit on tõsine struktuur, ütles Leedu välisminister Linas Linkevičius Trakais välis- ja julgeolekupoliitika ekspertide tänasel kohtumisel.

Samas viibinud USA ja Lääne-Euroopa politoloogid, kelle poole pöördus BNSi korrespondent, olid välisministri avalduse suhtes skeptilised ja ütlesid, et usu seda projekti.

Trakai kohtumise osalised ütlesid, et kõige enam ootavad nad, millise tee valib Ukraina - kas see läheneb Euroopa Liidule või Venemaale.

«Me teame, et need protsessid käivad, me teame, et on ambitsioon luua Euraasia Liit, protsess käib. Kui keegi arvab, et see on mingi kõvahäälne poliitiline avaldus, siis nad minu arvates eksivad,» ütles Linkevičius pärast kohtumist.

«Ma tõstaksin esile Ukraina. On väga huvitav, kuhu ta pöörab. Kui rääkida idapartnerlusest ja Euraasiast, siis nii suure riigi nagu Ukraina roll on tähtis,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles