Belgia kurdid ühemunakaksikud valisid pimedaks jääma hakates halastussurma

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eutanaasia pooldajast arsti Philip Nitschke välja töötatud suitsiidikomplekt.
Eutanaasia pooldajast arsti Philip Nitschke välja töötatud suitsiidikomplekt. Foto: SCANPIX

Kurdid Belgia ühemunarakukaksikud kasutasid kümne aasta vanuse eutanaasiaseaduse halastussurma sätet, kui nad pimedaks jääma hakkasid, teatas täna kohalik meedia.

Terve elu ka ühist magamistuba jaganud 45-aastastel Antwerpeni meestel tekkisid mitme aasta eest nägemisega probleemid, kirjutas ajaleht Het Laatste Nieuws prantsuskeelsetele allikatele viidates

Brüsseli arstid toetasid kaksikute eutanaasianõuet ja eelmise aasta 14. detsembril mehed ka surid. Kumbki mees mõne saatusliku haiguse all ei kannatanud.

Pärast nende surma esitasid Belgia sotsialistid seadusmuudatuse ettepaneku, mis lubaks alaealistel ja Alzheimeri all kannatajatel surmaluba taotleda.

Belgia oli maailmas teine riik pärast Hollandit, mis 2002. aastal eutanaasia legaliseeris. 2011. aastal kasutas seda võimalust 1133 inimest, kellest enamik kannatas vähi all.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles