Tuhanded venelased kogunesid Moskvas lapsendamisseaduse vastu protestima

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänane protestimarss Moskvas.
Tänane protestimarss Moskvas. Foto: SCANPIX

Tuhanded Vene aktivistid kogunesid täna Moskva kesklinnas adopteerimisseaduse vastu protestima. Uue seaduse kohaselt ei tohi USA kodanikud Vene lapsi adopteerida.

Moskva linnavõinud andsid loa kuni 20 000 inimesega protestirongkäigu korraldamiseks. Võimude hinnangul tuli täna kohale umbes 9500 inimest, korraldajad hindasid osavõtjate arvuks aga 30 000, teatas Raadio Vaba Euroopa.

Meeleavaldajate teekond kulgeb täna sama rada mööda kui kaks möödunudaastast meeleavaldust Vene president Vladimir Putini vastu. Opositsiooniliidrid rõhutasid aga selgelt, et tänase protestimarsi puhul on tegemist eraldi üritusega, teatas RIA Novosti.

Adopteerimist keelava seaduse sätestas Venemaa vastusena USA nn Magnistki seadusele, mille järgi ei rakenduvad inimõiguste rikkumistes kahtlustatavatele Vene ametnikele reisikeelud ja muud sanktsioonid. Seadusele kirjutas USA president Barack Obama alla eelmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles