Kreeka võimupartei büroo juures Ateenas kõlasid püssilasud

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiekspert otsib tõendusmaterjali ühe maja sissepääsu juures Ateenas, kuhu visati süütepudel. Kõnealuses majas elab valitsuse pressiesindaja vend.
Politseiekspert otsib tõendusmaterjali ühe maja sissepääsu juures Ateenas, kuhu visati süütepudel. Kõnealuses majas elab valitsuse pressiesindaja vend. Foto: SCANPIX

Ateenas tulistati täna hommikul Kreeka võimupartei Uus Demokraatia büroo lähistel, politseinike kinnitusel keegi viga ei saanud.

Politseinike andmetel tulistasid kaks mootorrattaga ringi sõitnud meest kella 2.30 paiku üheksa lasku, vahendas AFP. Uurimine tegi kindlaks, et tulistati Kalašnikovi automaadist.

Üks püssikuulidest leiti koguni peaminister Antonis Samarasi büroost.

Valitsuse pressiesindaja Simos Kedikoglou mõistis tulistamise hukka. «Sümboolne kuul peaministrile, see on ennekuulmatu,» ütles ta riigitelevisioonile NET. «Me ei lase neil end terroriseerida. Valitsus teeb kõik mis vaja, et demokraatiat kaitsta.»

Tänane rünnak on järjekordne vägivallatsemine parteide või poliitikaga seotud inimeste vastu.
Eile visati süütepudel majja, kus elab valitsuse pressiesindaja vend. Üleeile aga üritati süüdata Uus Demokraatia kahte piirkondlikku bürood. Sotsialistliku partei Pasok bürool lõhuti aga aknaid.

Reedel püüti süüdata viie ajakirjaniku kodusid. Kurjategijad tekitasid materiaalset kahju, kuid ükski inimene viga ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles